מכללה מקצועית לתעשייה מוכשרת

סיום מחזור ראשון של אוריינות תעשייתית

טקס הענקת תעודות לתלמידי בני המנשה בישיבת "אביר יעקב" על השתתפותם בתכנית אוריינות תעשייתית, התקיים השבוע בישיבה.

אוריינות תעשייתית היא תכנית ראשונה מסוגה, במסגרתה התלמידים, עולים חדשים מבני המנשה, למדו בחצי השנה האחרונה את יסודות ה-CNC והשרטוט הטכני, התנסו בהדפסת תלת ממד והזרקת פלסטיק וביקרו במפעלי תעשייה בגליל.

ראובן קדוש, שליווה את התלמידים מטעם הישיבה, ציין שהוא התרשם לטובה מהמקצועיות והרצינות של התכנית ושל המכללה. "התכנית העניקה לתלמידים תחושת רצינות, העובדה שהם לומדים דרך מכללה חידדה אצלם את הצורך להתמיד, לעמוד בזמנים ולתפקד בצורה טובה, ללא בעיות משמעת כלל."

הוא המשיך והדגיש את שביעות רצונו מההתמודדות עם הקשיים הטבעיים של עולים חדשים: "גדי צור, מרצה התכנית, קיבל את התלמידים בצורה נעימה ומכבדת, הבין את הקושי בהבנת השפה ואת הבדלי המנטליות וגיבש צורת לימוד שסייעה בהתמודדות עם הקשיים. הוא דאג לסרטונים ולהמחשות שהקלו על התלמידים את המפגש עם החומר הנלמד."

"גם המכללה הציגה גמישות רבה והלכה לקראתנו, הן ברמת התכנים והן ברמה הלוגיסטית – שינוי שעות ותאריכים של המפגשים השונים."

שמוליק כהן, מנהל תכניות פדגוגיות ברשת קדימה מדע בישיבת "אביר יעקב", הוסיף כי הוא שמח לשמוע על קיומה של התכנית בישיבה, ואף פעל להקמתה של מעבדה רב יישומית שכוללת מחשבים ומדפסת תלת ממד בישיבה, בה התקיימו הלימודים. "צפיתי כמה פעמים בתלמידים, ולמרות שתוכנת התיב"מ לא קלה, הם קלטו אותה בתמיכתו של נפתלי שרף, המרצה". את דבריו הוא חתם במחמאות לראובן קדוש, על מסירותו ועל פועלו למען התכנית והתלמידים.

נציגי התלמידים, עמוס, בנימין ויוסף, סיפרו שהקורס היה קשה אך מעניין, גם הם ציינו לטובה את שיטת ההוראה והדגישו את תרומתם של הסרטונים להבנתם. "אהבתי את ההדפסה בתלת ממד" מספר עמוס, "היה מעניין לראות איך זה עובד, את כל התהליך". השלושה אמרו שהתכנית עזרה להם בחיים באופן כללי, "העבודה על המחשב עזרה מאוד, והתכנית תרמה גם לשיפור בעברית." בנוסף, הם מספרים שהתכנית תרמה לתחושה טובה בארץ. יוסף הוסיף ואמר שהוא ישקול לעבוד בתחום אחרי הצבא, "אני גם אמליץ לחברים לעבור קורס דומה".