מכללה מקצועית לתעשייה מוכשרת

שער לתעשייה עם נשים מביר אלמכסור

המחזור השלישי של שער לתעשייה הגיע לסיומו. המחזור הנוכחי הוא פרי שיתוף הפעולה של מכללת ארז עם מרכז ריאן, והוא הורכב מנשים מביר אלמכסור, אשר מבקשות לצאת אל שוק העבודה.
במסגרת התוכנית, נערך יום סיור במפעלים אשר נפתח במפעל U.S.R בכרמיאל. את פני המשתתפות קיבלה בחום סיגלית טל נאוה, מנהלת משאבי אנוש, אשר ביקשה להכיר להן את המפעל ולחשוף אותן לתפקיד בקרת האיכות. טל נאוה הדגישה כי "התפקיד מצריך יכולת לזהות בעיות ולעצור קו. זהו תפקיד נדרש בתעשיית האלקטרוניקה- ללא איכות, אין חותמת על המוצר והוא אינו יכול לצאת מהמפעל. על כן, ישנה חשיבות עליונה לעיניים המתבוננות במוצר, בוחנות אותו ומסוגלות למצוא בעיה." במהלך הסיור עברו המשתתפות בין מחלקות שונות, תוך שהן לומדות על העבודה במפעל ועל התנאים בו, וכן זוכות לראות מקרוב את מקומה של בקרת האיכות בתהליך. בתום הסיור, טל נאוה סיכמה ואמרה ש"זוהי עבודה מאוד מעניינת ומאתגרת. יש בה לאן להתפתח, גם ברמת רכישת הידע והלימודים וגם ברמה התעסוקתית, בתוך מחלקת האיכות ומחוצה לה."

סיור במפעל U.S.R


לאחר מכן, הסיור המשיך בגן התעשייה תפן, שם נפגשו המשתתפות עם סבתא ג'מילה, אשר סיפרה להן על המאבק האישי שלה בדרך להשתלבות בשוק העבודה, על התעשייה, הייצור וההצלחה. לאחר המפגש המוצלח, בו הביעו המשתתפות התעניינות רבה, הן צפו בסרט המלמד על חזון גני התעשייה של סטף ורטהיימר, ועל דו הקיום המתקיים בו. הסיור נחתם בהדרכה בישקר, אשר הכילה חשיפה לעולם התעשייה תוך הצצה אל תהליך הייצור.

סיור במפעל ישקר


שימאא טאעון, מקדמת תעסוקה מטעם מרכז ריאן, הודתה למפעלים השונים ולמכללה על הסיורים המועילים ועל ההזדמנות להכיר את עולם התעשייה. המשתתפות בתוכנית ציינו כי הסיור שינה את תפיסתן לגבי עבודה בתעשייה. אם עד הסיור הן דמיינו סביבת עבודה קולנית ומלוכלכת, ללא תנאי עבודה ראויים, הרי שעכשיו הן למדו כי יש תעשייה אחרת אשר נמצאת במרחק קורס אחד.