
1. שלב האיתור: פגישה וסיור במפעל
- היכרות עם פעילות החברה, הטכנולוגיות, המוצרים ותהליכי העבודה
- הבנת הצורך להכשרה, מטרות ההכשרה, הרקע והניסיון של העובדים
2. שלב האבחון: מיפוי פערי ידע ומיומנויות
- פגישה עם המנהלים והצוות המקצועי
- שיחות אישיות עם קהל היעד: עובדים ותיקים, עובדים צעירים ועובדים שחשוב לשמוע
- ביצוע תצפיות לצורך הערכת המצב הקיים ברמת הידע המקצועי, ביכולת הלמידה ובמוטיבציה
3. שלב האפיון: בניית סילבוס
- התכנים: היקף חומר הלימוד, נקודת פתיחה
- קהל היעד: קצת הלימוד, מגבלות שפה, שונות בין המשתתפים
- החלוקה בין לימוד מעשי לבין לימוד עיוני: ככל שהאפיון יותר מדויק כך ההכשרה תשיג ערך גדול יותר למפעל
4. שלב האישור
- הצעת מחיר
- לוח זמנים
5. שלב הביצוע: ההכשרה יוצאת לדרך
- שיעורים עיוניים
- תרגול מעשי
- מעקב ומשוב משתתפים
- תעודות
- מדידה והערכה