מכללה מקצועית לתעשייה מוכשרת

כבירן - קורס מנהלי צוותים


כשנה לאחר סיום קורס מנהלי צוותים לעובדי כבירן, פנינו למפעל בכדי לשמוע על הבחירה בקורס ועל השפעותיו. אורלי מוריה, מנהלת משאבי אנוש במפעל: "הנהלת כבירן רואה במנהלים בקו הייצור כוח בעל השפעה גדולה על ביצועי החברה, ולכן החליטה לקיים קורס לשיפור היכולות והכישורים לקבוצה זו. המטרות העיקריות של הקורס היו חיזוק החיבור והתמיכה של הקבוצה ביעדי כבירן כמו גם שימור והעצמה של העובדים."

"לאור חשיבותו של הקורס בעיניי ההנהלה, בחרנו לקיים אותו במכללת ארז במטרה לאפשר התנתקות מהעשייה השוטפת ולהתרכז בלמידה, ובכך לתרום להצלחת המשתתפים בקורס. שיתוף הפעולה המלא שהתקיים בין כבירן לבין המכללה תרם רבות להצלחת הקורס" מוסיפה מוריה, "התקשורת השוטפת, שלוותה בהתייעצויות ובאכפתיות, הביאה להגדרת התכנים בהתאם לצרכי המפעל. לאורך כל שלבי הקורס, מההכנה ועד הסיום, הרגשנו כי לנו ולמכללה יש מטרה משותפת – קידום העובדים, כיחידים וכקבוצה."

בין משתתפי הקורס היה לב ורבובסקי, בן 43 מנהריה, שהגיע לכבירן בשנת 2001 ומתחילת שנת 2009 הוא מנהל את מחלקת שעוות במפעל. ורבובסקי מספר על השינוי התפיסתי שחל בתפיסת הניהול שלו בעקבות ההשתתפות: "אחד הדברים החדשים שנחשפתי אליהם הוא הדרך הנכונה והאפקטיבית לתת משוב לעובדים. פעם התפיסה שלי הייתה שלא צריך לדבר על הקשיים ועל הדברים הפחות נעימים, אלא רק לחזק את הטוב. למדתי שכן צריך לדבר על הבעיות אבל בצורה עניינית ובסדר מסוים - להתחיל בפרגון, לאחר מכן להתייחס למה שדורש שיפור, ולסיים באופטימיות ובתקווה להמשך. בזכות השינוי, אני מצליח ליצור תקשורת עמוקה יותר עם העובדים ושיתוף שלהם במשימות שלנו כמחלקה."



כמו כן, ורבובסקי מרגיש כי הקורס תרם ליצירת חיבור בין המשתתפים שמשפיע על העבודה במפעל: "המפגשים יצרו הזדמנות להכרות טובה יותר וליצירת שייכות לקבוצה. במקביל, המושגים המקצועיים מתחום הניהול שרכשתי בקורס מאפשרים לי לחשוב ולדבר בשפה עשירה ומדויקת, ויוצרים שפה מקצועית אחידה שמשמשת לקשרי העבודה עם מנהלים אחרים."

משתתף נוסף הינו אמיר טרבי, בן 32 מאבו-סנאן, שהתחיל לעבוד בכבירן בשנת 2006 ועומד בראש צוות מחלקת קליפות החל משנת 2015. טרבי היה בראשית דרכו הניהולית כאשר לקח חלק בקורס. האתגר היומיומי בניהול צוות ובניהול הזמן הוליד רצון לרכוש כלים שיסייעו בהתנהלות השוטפת: "הציפיה שלי מהקורס הייתה לשפר את היכולות הניהוליות שלי ולדעת לעשות סדרי עדיפויות, כשהדחוף לא מונע מלעשות גם את הדברים החשובים. הנושא הזה חשוב לי כי בכבירן אנחנו מתמודדים עם הרבה לחץ לעמוד בתפוקות ובאיכות, ולא פשוט "להרים את הראש" מעל כל זה ולחשוב על הנושאים החשובים כמו שיפור וייעול ופיתוח."

טרבי מרגיש כי בזכות הקורס ארגז הכלים שלו התעשר, הן בכלים אותם ציפה לרכוש והן בכלים נוספים, דוגמת מיומנויות לתקשורת נכונה עם הכפופים לו: "הקורס עזר לי להבין את המקום של ראש צוות, מקום שהוא מורכב. כמי שהתחיל כעובד במחלקת הקליפות ויום אחד הפך למנהל של אלה שעובדים איתי, חשוב לי לשמור על יחסי אמון ויושרה עם העובדים, שירגישו שאני תומך בהם, וחשובה לי ההתפתחות שלהם.
כראש צוות יש לי אחריות מלאה לנעשה במחלקה – עובדים, תפוקות, איכות, ציוד, רכש – ומצופה ממני עלי לעשות את כל אלה בצורה מצטיינת. הקורס נתן לי כלים שתפקידם לעזור בכך. כיום אני מיישם את שלמדתי בעיקר בקביעת סדרי העדיפויות. כשיש לי הרבה משימות אני קובע את הסדר הנכון לטיפול - מתחיל ומסיים כל אחת מהן, ללא פיזור שלא מאפשר לסיים שום דבר כמו שצריך. מידי יום אני עושה פגישה לכל עובדי המחלקה במטרה לחבר אותם ליעדים שלנו ולתת משוב על העבודה שכבר נעשתה, וכמובן לשמוע אותם."



גם טרבי, כמו ורבובסקי, מדגיש כי מלבד ההעצמה האישית שקיבל, הקורס תרם רבות ברמה המפעלית דרך יצירת חיבור בין המחלקות: "הקשר בין כל מי שהשתתף בקורס התחזק. אני קשוב יותר לצרכים של האחרים ומודע יותר להשלכות של העשייה במחלקה שבאחריותי על האחרים."

ממרחק הזמן, מוריה מציינת כי "הקורס קידם את העובדים, הן כיחידים והן כצוות מוביל שמחויב לאתגרים המלהיבים שכבירן עומדת בפניהם. תהליך החניכה והליווי האישי שהעובדים זכו לו הינו מיוחד וחשוב ותרומתו מורגשת בעבודתם – התהליך חיזק את היכולות האישיות של כל אחד מהעובדים ותרם ליישום החומר הנלמד אצל כל עובד בהתאם לצרכיו. באחריותנו בכבירן להמשיך ולהשקיע בהתפתחותם."