לרשימת הגופים והמוסדות שבחרו לקחת חלק בתכנית "שער לתעשייה" מצטרף בית הספר "מקיף השלום" בשיח' דנון. מוזנה סנונו, רכזת בבית הספר ומלוות התכנית, סיפרה לנו על הבחירה בתכנית ועל השפעותיה על תלמידיה.
מה הניע אתכם לקחת חלק בתכנית "שער לתעשייה"?
בחירת מקצוע ופיתוח קריירה הם אחד הנושאים העיקריים שצריכים לעבוד עליהם בהכנת התלמידים לחיים הבוגרים. השתתפות בתכנית "שער לתעשייה" היא אחד הצעדים החשובים שדרכם ניתן לחשוף את התלמיד לעולם התעשייה ולרפרטואר והמגוון הרחב של מקצועות הלימוד המתקיימים בו.
כיצד את, כמי שמלווה את התוכנית, מתרשמת ממנה עד עכשיו?
"שער לתעשייה" הינה הזדמנות נהדרת לתלמידים. היא משלבת בתוכה פן תיאורטי, המקנה ידע וכלים לבחירת מקצוע בעולם התעשייה, וכן פן מעשי, יישומי, במהלכו נפגשו המשתתפים עם אנשי מקצוע, ראו מקרוב את סביבת העבודה ואופייה, את היתרונות ואת האתגרים.
לראייתך, האם התכנית מצליחה לענות על המטרות שהצבתם לה?
אכן, התכנית עונה על המטרות והיעדים שהצבנו לה מלכתחילה.
האם את רואה שינוי אצל התלמידים בעקבות ההשתתפות בתכנית?
בעקבות התכנית, המשתתפים התחילו לגלות עניין בכל ענף התעשייה, והתחילו להפנים את הקריטריונים שצריכים לקחת בחשבון בבחירת מקצוע. בנוסף, התהליך שהם עברו במהלך התכנית הצליח לעורר בקרבם מוטיבציה.
מה התגובות שאתם מקבלים מהתלמידים על התכנית באופן כללי?
התגובות והרפלקציה מאוד חיוביים. תהליך הלמידה היה כיפי, מהנה, מעניין ומשלב בתוכו נושאים שעונים על הצרכים שלהם. הם סיפרו על מידע חדש שרכשו ואופציות לתכנון עתידי.
כחלק מהתכנית, התלמידים ערכו סיור בגן התעשייה בתפן ובישקר. מה היו תגובותיהם בעקבות הסיור?
המפגש האנושי בגן התעשייה בתפן ובישקר היה בעל חשיבות רבה, והוא השאיר חותם עמוק בקרב המשתתפים. הם שמעו הסתובבו בסביבת העבודה עצמה, נחשפו לאופיה של העבודה ושמעו מהאנשים שהעבירו להם את הסיור על הצדדים החיוביים של העבודה ועל אלה שפחות, על ההצלחות ועל האתגרים.